Van TMA naar Amplitie

Zoals al eerder gedeeld in m'n blog is ontwikkelen in deze steeds veranderende wereld belangrijk.Ik geniet ervan om zelf ook steeds nieuwe dingen te leren. En nu ben ik gekomen bij wat mij in mijn kern drijft.

Mijn hele loopbaan binnen het HR of personeelsvak wist ik dat als je medewerkers betrokken en gemotiveerd wilt houden er van onderaf (bottomup) gekeken moest worden wat hebben zij nodig. Vaak werd en word er allen gesproken wat gaat er niet goed en hoe kunnen we dat verbeteren. Van bovenaf wordt er dan beleid bedacht om de “problemen” op te lossen.

TMA laat al zien dat je beter de talenten kan versterken (dat gaat gemakkelijk, zonder veel energieverlies) dan te proberen zaken waar iemand weinig talent voor heeft te verbeteren.

Maar om betrokken, bevlogen medewerkers te hebben die eigenaarschap nemen voor hun taken is er meer nodig. Dit komt tot uiting in Amplitie. Amplitie is vergroten of versterken van het welbevinden en functioneren van medewerkers. Amplitie draait om het creëren van een cultuur waarin groei en ontwikkeling van mens en organisatie centraal staan.

Door te versterken wat goed gaat en het bevorderen van zaken die ontbreken creëer je een positieve bedrijfscultuur waarin welzijn, betrokkenheid, motivatie en prestatie gestimuleerd worden. Meer welzijn leidt tot beter functioneren met groter organisatiesucces als gevolg.

Kortom amplitie is de strategie van goed werkgeverschap en organisatie succes!!

Tijdens de opleiding amplitiedeskundige beseft ik me dat dit is wat ik altijd dacht wat nodig was, wat mij op het lijf geschreven is. TMA was de eerste aanzet is valt onder 1 van de pijlers van amplitie. Het totaalplaatje maakt het compleet voor mij.

Over de schrijver
Reactie plaatsen